spoon

Recent Recipes

Tagiatelle z roqefortem, pieczarkami i szynką

0

Category :

Tagiatelle świetnie łączy się z sosami śmietanowymi, więc dzisiaj przepis na ten właśnie makaron. Zapewniam, że danie mimo swojej prostoty jest przepyszne:).

 Składniki (na 2 porcje):
200-250 g dobrej jakości makaronu tagiatelle
50 g sera roqefort
150ml słodkiej śmietanki 18%
pęczek pietruszki
10 pieczarek
100g szynki
2 ząbki czosnku
kilka orzechów nerkowca
masło
Na patelni rogrzewamy łyżeczkę masła na której smażymy pokrojone pieczarki i 2 ząbki czosnku pokorojone w płaty. Następnie dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę i smażymy wszystko razem przez chwilę. Następnie do podanych wyżej składników dokładamy ser roqefort pokrojony kostkę i gdy się rozpuści zalewamy śmietaną. Gotujemy aż śmietana zgęstnieje i dosypujemy całą natkę pieturszki. Możemy przyprawić solą, pieprzem i orzechami nerkowca.
(inspiracja z bloga kwestiasmaku.pl)








Zapraszam też do udziału w rozdaniu One Little Smile:
http://za-wysoko.blogspot.com/2011/12/urodzinowy-konkurs.html

Aga

0 komentarze:

Prześlij komentarz