Nie znam osoby, która by nie lubiła muffinek, więc przepis powinien odpowiadać każdemu, oczywiście zamiast budyniu i mlecznej czekolady można dodać np. maliny i białą czekoladę itp;).
Ciasto na muffinki :
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczena
1 szklanka mleka
100 g masła (roztopić)
1 jajko
Wypełnienie:
opakowanie budyniu
400 ml mleka
czekolada mleczna Wedel
Przygotowanie:
Najpierw robimy budyń w 400 ml mleka. Następnie rozpuszczamy masło w rondelku, a w misce mieszamy suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia), następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajko i mleko i wszystko mieszamy. Do foremek wyłożonych papilotkami nalewamy na dno trochę ciasta. Następnie wkładamy trochę budyniu i przykrywam czekoladą a następnie zalewamy resztą ciasta.
Wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 200C.
Smacznego!:)
-Aga
Wygląda niesamowicie dobrze! :)