Witam! ;)
Jako ,że dzisiaj jest dzień uczelniany, a to oznacza, że na nic nie mam czasu, postanowiłam zjeść coś na szybko.
Wykorzystałam składniki z wczorajszego obiadu, czyli rucolę i pomidorki cherry.
Przepis jest bardzo prosty, a zarazem wykwintny.
Składniki:
1 pierś z kurczaka
rucola
4 pomidorki cherry
sól
pieprz czosnkowy
sos: 2 łyżki stołowe, płaskie miodu na 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek - mieszamy
Kurczaka kroimy w kosteczki i smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej na bardzo dużym ogniu, aby zrobił się lekko złocisty, doprawiamy lekko solą i pieprzem czosnkowym.
Zmniejszamy ogień, aby tylko lekko podgrzewać kurczaka i dodajemy sos, cały czas mieszając, aby oblepić go ze wszystkich stron.
Układamy rucole i pomidorki na talerzu, a następnie kurczaka na sałacie.
Gotowe :)
Smacznego dla Tych w pospiechu, którzy chcą smacznie zjeść ;)
Dorota