spoon

Recent Recipes

Salmon my love

0

Category :

Łosoś, który przyrządziłam jest zrobiony bez grama dodatkowego tłuszczu i dlatego też jest potrawą dietetyczną, ale też bardzo smaczną.

Składniki:
świeży filet z łososia (ok 100-150 gram na porcję, ja kupiłam w piotrze i pawle)
sól morska
pieprz
ćwiartka cytryny
połowka małego kalafiora
bazylia

Świeży łosoś podczas pieczenia/smażenia się nie kurczy, więc nie ma się co przejmować, że się nie najemy:). 
Kładziemy rybę na teflonową patelnię, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem oraz wyciskamy dość sporo soku z cytryny (koniecznie!). Dusimy łososia na ogniu z obu stron, podlewając go wodą, żeby nie był zbyt suchy.
Kalafior jak ugotować każdy wie;)

pozdrawiam,
Aga

0 komentarze:

Prześlij komentarz